Kindermindfulness

Kindermindfulness

Mindfull of mindful. Het is een wereld van verschil. We leven de dag van vandaag meestal op automatische piloot. We eten, zonder nog echt te proeven. We gaan, gaan en gaan maar. Zonder veel nadenken. Meestal onder druk en met veel stress. In het slechtste geval, zelfs met een depressie of burn-out.

Mindfulness is net weer minder op automatische piloot gaan leven en veel meer in het NU. Het is onze aandacht trainen. Dit kunnen we doen waar we maar willen en wanneer we willen. Wanneer ons hoofd weer eens vol piekergedachten zit of ons lijf vol zenuwen voor een test van morgen. Het zijn die dingen die we willen doorbreken, zodat ze ons niet nog meer schade kunnen aanrichten.

Daarnaast is het ook weer leren genieten van de goeie dingen. Mooiere momenten veel intenser beleven. Weer heerlijk genieten van een lekker hapje eten. Gewoon weer meer in het NU.

Er is een Ouder-kind-traject of er zijn speelwoensdagen. Beide staan in teken van mindfulness. De trajecten gaan door in Centrum Insana, Kapellei 34, 2980 Zoersel.

Op zoek naar leuke activiteiten om thuis te doen? Kijk eens op mijn kleine webshop voor inspiratie!

Kindermindfulness

Ouder-kind-traject

Dit is een 8-weken-traject. Hierbij ga ik aan de slag, met jouw kind en/of met jou erbij. Dompel je mee onder in mindfulness en ervaar de oefeningen die ik jouw kind aanleer. Door dit mee te doen, ga je zelf ook leren om Mindfulness in te zetten en ga je ook beter begrijpen waar jouw kind mee bezig is. Beiden krijgen een werkmapje mee naar huis, om in de week te oefenen. Eentje op ouder- en eentje op kindermaat.

Het aantal personen is beperkt. Jouw kind kan alleen meedoen, of jullie kunnen samen meedoen. Bij inschrijving vanaf 3 personen*, voorzie ik een leuke korting.

Prijs: 178€ p.p.

Duurtijd: 18u00 – 19u30

Leeftijd lagere school:

  • Januari: 10, 17, 24, 31
  • Februari: 7, 14, 28
  • Maart: 7

Leeftijd lagere school:

  • Maart: 21, 28
  • April: 18, 25
  • Mei: 2, 9, 16, 23

*In hetzelfde gezin

Speelwoensdagen

Tijdens de speelwoensdag ga ik enkel met kinderen aan de slag. We gaan eerst het bos in om kinderyoga te doen en maken daar gebruik van alles wat we kunnen vinden. We ervaren wat de natuur zoal met ons doet. Daarna neem ik jouw kind mee in de wereld van mindfulness. We gaan mediteren en mindfulness ontdekken.

Prijs: 16,5€ – 22€

Duurtijd: 13u00 – 16u00

Leeftijd: 6 – 12 jaar (lagere school)

Bekijk welke data je wil en boek nu!

Uitbreidingen op de Mindfulness:

webshop

About Me als masseuse

Huidhonger… Niet te stillen, lijkt het soms wel. Masseren kan daar veel bij helpen. Masseren is een intensief en rustig moment met een constante aanraking. Dit vervult de behoefte naar contact, geborgenheid en veiligheid. Je kleintje kan zich helemaal ontspannen en oxytocine geeft hem/haar een gelukkig gevoel.

Ik ben gaan masseren om deze huidhonger te kunnen stillen. Om zo mijn kinderen de kans te geven om gemakkelijker alleen in slaap te vallen. Om ontspannen in hun bedje te kruipen en rustig aan hun nacht te beginnen. De massages kunnen lang gegeven worden en hoef je niet elke keer volledig te doen. Misschien wil je net enkel het hoofdje doen.

De kindermassage ben ik gaan volgen om ook kinderen even te kunnen laten ontsnappen aan de realiteit. De hoge druk op die kleine schouders eventjes te doen vergeten. Gewoon een uurtje volledige en pure ontspanning. Heerlijk, toch?!

Let’s hang out